DV2020 Çekiliş Sonuçları

DV2020 Çekiliş sonuçları 7 Mayıs 2019’da açıklandı. Herkese hayırlı olsun.

Kazandıysanız da kazanamadıysanız da…

Sonuçları bu linkten kontrol edebilirsiniz.

İnanın her iki durumda da hayırlısı neyse o oldu. Hayat bu sonuçta. Bu çekiliş  dünyanın sonu da değil başlangıcı da…

Ya 2021’de tekrar deneyeceksiniz ya da formlar ve süreçler için koşturmacaya başlyacaksınız.

 

Kazananlar için uzun ve emek gerektiren bir dönem şimdi yeni başlıyor. Sabırla ve azimle hazırlanmanız gerekiyor. Size ilk tavsiyemiz üşenmeyin, hemen şu sayfadan ilk 4 yazıyı okuyun.

 

 

2020 yılı için vize görüşmeleri Ekim’de başlayacak. Dolayısıyla son değişiklik ve hazırlıklarınızı yapabilirsiniz (evlenme, yeni pasaport çıkarma, bankada para hazırlamaya başlama gibi).

Ancak bu arada ilk fırsatta DS260 formunuzu doldurmayı unutmayın. Ne kadar hızlı doldurursanız görüşme gününüz o kadar hızlı gelecektir.

Süreçle ilgili aradığınız her şey sitemizde mevcut. Size moral de vereceğiz, bilgi de…

Sayfaları tek tek okuyup adım adım ilerleyebilirsiniz.

Sitemizi takip ettiğiniz için teşekkür ederiz.

Inanın her şey cok rahatça gececek ve kendinizi çok kısa sürede bizim gibi Amerika’da bulacaksınız.

Sorularınız olursa yazın lütfen. Yardımcı olmak için buradayız.

**Başvuru aşamasından, ABD’de yeni hayatınızı kuracağınız o heyecan dolu günlere kadar aklınıza gelebilecek her türlü konuda sizlere destek olmak isteriz. Hizmetlerimizle ilgili bilgi almak için bu linke tıklayın. 

226 thoughts on “DV2020 Çekiliş Sonuçları”

  1. Merhaba, 2018 Green Card talihlisiyim. DS-260 formunu eksiksiz doldurdum fakat E-signature kısmında Case number’ımı girmeme rağmen hata veriyor. İlk baştaki case number’ınızla aynı değil diyor. Bu durumda ne yapmam gerekiyor?

  2. Yazın 6 günlüğüne DeFacto’da çalıştım ve 6 günlük sigortam yattı. Bunu DS-260 formunda belirtmedim. Sıkıntı olur mu? Formu kaydedip gönderdim.

  3. Merhabalar,
    Öncelikle hazırladığınız bu forum için çok teşekkür ederim, yaklaşık 1 hafta içinde çoğu bilgiye hakim olmaya başladım ve bundan sonra da mutlaka takip etmeye devam edeceğim, tekrar emekleriniz ve cevaplarınız için çok teşekkürler.
    Sorularıma yardımcı olabilirseniz veya fikir verebilirseniz çok memnun olacağım.
    1-) Uzun yıllardır kendim ve birkaç yıldır hanımla beraber başvurmama rağmen ancak bu sene Randomly Selected olarak eşime çıktı, doğumdan dolayı açık liseyi yarıda bırakmak zorunda kalmıştı( lise mezunu mecburiyetini yeni öğrendim) ve hiç çalışmadı. Böyle bir sorun var.
    2-) Ben Amerikadan Önlisans(AmerikadanBurslu) mezunuyum (yaklaşık 4yıl yaşadım) İngilizcem Advanced, Türkiyede 4 yılın üzerinde de prestijli bir işte teknik uzman olarak çalışıyorum, Amerikada da çok çalıştım, çevremde var kısacası uyum ve iş problemi asla yaşamam bunu ifade ettiğimde acaba insiyatif kullanıp pozitif tepki verirler mi ?
    Amerikanların kuralcı olduklarını da iyi biliyorum ve primary applicant ın şartları sağlaması gerekir eşin bizi ilgilendirmez deyip cevaplamaları ile anlayışlı olup aile reisinin benim olduğumu bilip inisiyatif kullanabilecekleri arasında gelip gidiyorum. Tabii bu da ümit ile ümitsilik arasında gelip gitme insanı yıpratıyor. Tahmin edersiniz ki 3 kişilik bir aile için masraflar 6000 tl yi geçiyor. Bunca yıllık case leri mutlaka duymuşsunuzdur sizin tahmininiz ne yönde ?
    3-) Case Nu. sıralamam 24bin lerde ayrıca DS-260 doldururken de pasaport şart demişsiniz, (enaz2bin tl pasaport), diğer seçenek ise ‘ Other Travel Document’ mevcut, daha sonra pasaport çıkarsam ‘other travel document’ i işaretlemem daha sonra sorun olur mu ?

    1. 1-Lise kriteri olmuyorsa, meslek kriterinden yuruyebilirsiniz.
      2-Maalesef yonetmelikler cok acik. Ya lise mezunu ya da is kriteri. Yoksa kimse inisiyatif kullanamaz.
      3-Travel documents dedigi sadece pasaport oluyor. Baska seyler yazmak olmaz.

  4. Mehmet bey merhaba
    Ds 260 formunda bundan önce seyehat ettiğiniz ülkeler kısmı var benim Hazıranda bir ülkeye seyahat planım var o ülkeyi yazarak mı submit etmeliyim yoksa form submit olduktan sonra seyahat ettiğim ülkelerin yazılması çokta önemli değil mi?

  5. Merhaba
    1-Mülakat öncesi para yatırma konusunda kafamız karışık..yani ortalama mülakatın 8-9 aya kadar geleceğini düşünüyoruz burdan okuduğumuz tecrübelere göre.yani şimdiden mi para yatırılmalı yoksa 1 ay öncedende yatırılsa olurmu hesaplarımız hareketli ancak yüksek meblalarda değil.Sizler nasıl yapmıştınız hatırlıyor musunuz?
    2-Sizce çocuk planlamasında ABD de mi yoksa Türkiyedemi doğması avantajlı okuduğum kadarıyla orada doğumlar pahalı peki green kart sahiplerinin bir avantajı yokmu gelir durumuna göre devlet karşılamıyor mu?

    Teşekkürler:)

    1. 1-Nasil musaitseniz. Para olmasi onemli bir de giren paranin da cok supheli olmamasi lazim. Gorsumeden bir gun once yuklenmis para size soru sorulmasina sebebiyet de verebilir. Bu tarz sorularin kesip cevabi yok maalesef.
      2-Karsiladigi bazi programlar var.Gelir durumuyla alacali olarak medicaid expansion olan eyaletleri arastirip oralara gitmeyi dusunebilirsiniz. Cocugun burada dogmasi demek dogustan vatandas olmasi demek. Aradaki en onemli fark bu.

  6. Merhaba,
    2018 green card kazananlar DS 260 formunu en son hangi tarihe kadar doldura bilirler?
    Bu konuda belli bir sınırlama varmı?

    1. Son tarih diye bir sey yok. 31 Aguston 2018’de gorusmeler bitiyor. Formu doldurup siranizin gelmesini beklemek zaman gerektiren bir durum. Formu acilen doldurmaniz lazim. Baska da bir tarih yok.

Comments are closed.