Green Card Sahiplerinin Hakları

Bazılarımız çocukluğundan beri hayal ediyordu, bazılarımızın hiç aklında yoktu, ama eminim ki eğer bu sayfayı okuyorsanız bir şekilde siz de bizimle aynı yola baş koydunuz ya da bu yollara girmek üzeresiniz demektir. Şansınız yaver gittiyse ve şeytanın bacağını kırdıysanız, devamında Green Card sahiplerinin hakları nelerdir, hangi koşullarda bu kart sizde durmaya devam eder ve devamında vatandaşlık nasıl olur gibi soruları anlatmaya çalışacağım.

Öncelikle şunun hemen altını çizelim, Green Card sahibi kişi, oy verme dışında, bir Amerikan Vatandaşına ait tüm haklara sahip. Bunun haricinde sadece bazı kısıtlamalar var.

Herkesin en iyi bildiği en temel hak ve bizi de green card sever yapan en önemli unsur, bildiğiniz ve tahmin ettiğiniz üzere süresiz gelen oturma izni (ABD’de yaşama izni). Tabii bir çoğumuzun yaşamak için çalışıp para kazanmaya ihtiyacı var olduğu üzere, otoriteler bu ufak detayı atlamamışlar(!) ve Green Card’la birlikte çalışma iznini de sınırsız vermişler.

Evet, Green Card vizesini aldığınız andan itibaren ABD’de çalışmaya hak kazanıyorsunuz. Tabii işe giriş işlemleri için illa green cardı görmek isteyen iş verenler olabilir, bu durumda 2-3 ay daha beklemeniz gerekebilir ama sonuç değişmiyor, sınırsız, sorgusuz ve sualsiz, tıpkı bir Amerikan vatandaşı gibi çalışma izni green cardla birlikte kendiliğinden geliyor.

Normal koşullarda ABD’ye göçmen olarak gitmenin ne kadar zor olduğunu duymuşsunuzdur. Lisesini, lisansını, yüksek lisansını veya doktorasını burada tamamlamış, Amerikan kültürünü yalamış yutmuş kişiler bile sadece bir süre çalışma izniyle kaldıktan sonra ülkelerine dönme durumuyla karşı karşıya kalıyorlar. Hem de okul ücretlerini “yabancı” kategorisinden pahalı pahalı ödemelerine rağmen… (Evet, green card sahipleri okullara “yerli” statüsünden girerek yabancılardan daha az ücret (tuition) ödüyor).

İşte bu güzel sebplerden dolayı çekiliş yoluyla ABD’ye gelenler bu özel hakların kıymetini bilmeli ve ona göre yaşamalı.

Buna göre yaşamalı dedik ve Green Card sahiplerinin hakları yazımızda ikinci aşamaya geldik. Amerikan vatandaşı gibi tüm haklar derken, tabii ki iyisiyle kötüsüyle tüm haklara ve sorumluluklara sahibiz!

Yasalara saygı ve vergisel sorumluluklar… Çalışmak demek düzenli hayat kurmak, düzenli hayat kurmak demekse hayatın tüm rutinlerini Amerika’da devam ettirmek demek oluyor. Rutinlerimizi uygularken de elbette federal ve eyalet yasalarına uymamız son derece önemli. Yasalara uymayan kişileri koşulsuz bir şekilde ülkesinde barındırmıyor olacaklarından emin olabilirsiniz. Özellikle göçmen mahkemelerinin ne kadar acımasız olduğunu, ufak para cezalarının bile uzun vadede sınır dışı edilme konusu olduğunu anlatan yazı ve belgesellere denk gelmek mümkün. Bu yüzden kurallarla ilgili çok dikkatli olmak lazım.

Bahsettiğim bu rutinlernden en sevmediğimi, tabii ki vergi ile alakalı olanları: Vergi vermek ve her yıl gelir beyanı yapmak. Aylık verilen gelir, social security ve katma değer vergileri ve her yıl bir önceki yıl yapılan gelir beyanı vatandaş ve green card sahiplerinin en kutsal görevi.

(Not, vergi ve vergi beyanı konusunda ilerleyen dönemlerde başka bir yazı mutlaka yazacağım)

Bu iki sorumluluğa ek olarak 18-25 yaş aralığındaki kişilerin Selective Service’e kayıt olmaları ve federal ve eyalet otoriteleri tarafından belirlenmiş tüm diğer yasaları düşünebilirsiniz, trafik kurallarından tutun, ceza yasalarına kadar. Yani kısacası, genel olarak kimseyle kavga etmeden, polislik bir duruma maruz kalmadan, tertemiz yaşamak green card sahibi kalmanız için yeterli.

Bunun dışında, green card sahiplerinin dikkat etmesi gereken bir diğer konuysa, ABD dışında kalış süreleri.

Evet, green card sahibi aynı Amerikan vatandaşı gibi istediği gibi yurtdışına çıkabilir ama giriş ve çıkış yaparken ABD dışında ne kadar kaldığına dikkat etmek zorunda. Giriş çıkış süreleri deyince, o kadar abartılı bir şekilde saatleri veya günleri sayan bir sistem düşünmeyin. Süreler kısmen genişçe, çünkü burada amaç green card sahiplerinin gerçekten ABD’de yaşamaya kararlı olup olmadıklarını anlamak.

Şöyle ki, ABD’den green cardınızla Türkiye’ye gittiniz, 1 hafta kaldınız döndünüz hiç sorun değil. Ancak uzun süreli ayrılıklarda gümrük polisinin veya konsolosluk görevlisinin tek kalemde green cardınızı iptal etme yetkisi var.

Uzun sürelerin tanımı 2 kademede tanımlanmış:

  • (0-12 ay) arası uzak kalmak
  • (1 yıl) ve daha fazla uzak kalmak

1 numaralı durumda normalde yasalsınız, ama geçerli sebep ve kanıtınız olmalı. Hastalık, eskiden kalma bir iş kontratı ya da tamamlanması gereken bir proje gibi… Kanıt tabii ki önemli ama sınırda karşınıza denk gelen polisin “sığır” olabileceği ihtimalini asla aklınızdan çıkarmayın. Derdinizi anlatıncaya kadar sizi geri uçağa bindirebilirler. Örnek vermek gerekirse sadece 5 aylık aradan sonra tüm işini gücünü bırakıp evini barkını satıp temelli taşınmak üzere ABD’ye giriş yapan yeni göçmene “bak kartını iptal ederim” diye çıkışıldığını ve fazladan bir kaç saat havalimanında bekletildiğini duymadık değil. Ertesi gün kendisiyle buluştuğumuzda dudağı uçuklamış vaziyetteydi ve tekrar girebildiği için şükreder vaziyetteydi.

2 numaralı durumda ise, bu haliyle zaten giriş izni artık yok. 1 yıldan fazla uzak kalırsanız uçağa binmeden önce konsolosluktan SB1 Returning Resindent vizesi alınması gerekiyor. Yani demin bahsettiğim kanıtları konsolusluğa sunulacağı yeni bir başvuru yapılması lazım. Umarım hiçkimse bu duruma düşmez çünkü o aşamadan sonra işlerin kolay gitmeyeceğinden eminim. Bununla beraber eğer 1 yıldan fazla uzak kalacağınızı önceden biliyorsanız ABD’ye yaptığınız ilk giriş sırasında en yakın USÇİS ofisine gidip Re-entry permit almak da bir seçenek.

Yani uzun lafın kısası ABD’de yaşamayı düşünmüyorsanız, ya da tereddütleriniz varsa hiç kalkışmayın. Hem gitmek isteyen başka insanların hakkını hem de kendi cebinizi yakarsınız. Çünkü green card vizesi süreci hem meşakkatli hem de masraflı.

Green card sürecinin en keyifli anı da herhalde ABD vatandaşlığının alındığı an olsa gerek.

Başta dediğim gibi çekilişle gelen green card statüsü süresiz, sorgusuz ve sualsiz. Bir de üstüne üstlük tüm her şeyi  doğru yaparsanız, yasalara uyup hayatınızı düzgün bir Amerikali gibi yaşarsanız, giriş tarihinizden tam 5 yıl sonra vatandaşlık başvurusu yapabiliyorsunuz. Tabii belli kriterler var. Bunların başlıcaları şunlar,

1-18 yaşını doldurmuş olmak,

2-Son 5 yıl içinde  ABD’de kurallara uygun bir şekilde en az 30 ay yaşamış olmak,

3-Bu 5 yılda 1 yıldan fazla yurtdışında kalmamış, yani reentry permite ihtiyaç duymamış olmak,

3-Başvurunun 3 ay öncesine kadar aynı eyalette yaşamış olmak,

4-İyi karekterli olmak,

5-Her şeyin yolunda gitmesi halinde ABD vatandaşlığı için yemin etmeye razı olmak.

Bu koşulları sağlayıp başvurduktan bir süre sonra mülakat oluyor. Mülakatta dünyanın en kolay temel ingilizce yazma, konuşma ve okuma testi ve sözlü olarak yapılan ABD tarih ve devlet yapısı sınavını geçmek gerekiyor. Anlatılanlara göre sizin gibi girişken ve akıllı insanlar için çantada keklik bir sınavmış.

Vatandaşlığı almanın bir kaç tane ciddi avantajı var.

Öncelikle statü ölene kadar garanti altına alınmış oluyor. Çünkü green card her ne kadar çok sağlam gibi gözükse de vatandaşlık kadar kalıcı değil. Evet, vatandaş olmadan green cardınızla süresiz yaşayabiliyorsunuz ama her zaman “green card sahibi” olarak yaşamak yukarıda bahsettiğim konularla alakalı olarak sürekli diken üstünde olmak demek. Vatandaşlık hakkıysa sadece espiyonaj ve Amerikan hükümetine karşı çalışmak durumlarında elinizden alınabiliyor. Bu anlamda özellikle yaşların ilerlediği yıllarda hayatın ne yönde gideceğini bilinmediği için zor olanın alınıp cebe atılması bence çok önemli.

Bunun dışında ABD pasaportuyla AB ülkeleri dahil bir çok ülkeye vizesiz seyahet etme imkanınız olacak.

(Not, Green cardla Türk pasaportuyla vizesiz gidemeyeceğiniz bazı yerelere vizesiz gitme imkanı olan bir kaç tane ülke yok değil)

Ayrıca vergi verenlere sunulan kısıtlı sosyal haklardan yararlanmak isteyenler içinde ön sıralara geçilir. Örneğin Social Security’den alıncak bir maddi destekten green card sahibi bir şekilde değerlendirilken ABD vatandaşı daha farklı bir şekilde değerlendirliyor.

Bunların hepsine ek olarak, akrablara green card sponsorluğu imkanı daha fazla. Green card sahibiyken sadece eş ve evlenmemiş 21 yaş altı çocuklarınıza green card başvurus yapabilirken,  ABD vatandaşı kişi yine eş ve 21 yaş altı evlenmemiş çocuklar ek olarak anne, baba ve kardeşine de green card başvurusu yapabiliyor. Bunun adı chain immigration. Süreçler biraz uzun ama yapılmayacak şeyler değil ve kardeşine annesine babasına green card alan çok insan var burada.

 

Ve tabii ki son olarak seçme ve seçilme hakkı… Türk halkı olarak hep en doğru kişiyi seçtiğimiz gibi vatandaş olduktan sonra ABD’de en doğru kişileri biliyor ve oyluyor olacağız.

Dolayısıyla, 5 yılı doldurduğunuz gün başvuruyu yapmanızı tavsiye ederiz.

(Not, vatandaş olmak için aceleniz varsa orduya katılmayı düşünebilirsiniz.)

Sonuç olarak, Green Card Sahiplerinin Hakları çok geniş. Green card sürecinin en son aşaması olan vatandaşlığa ulaşmak için özverili ve dikkatli olunmalı (aynı vizeyi alıncaya kadar davrandığımız gibi). Hayatın geneli zaten zor, hangi ülke olursa olsun. Burada, yani yeni ülkemizde, bu yepyeni yaşam haliyle kendi koşul ve detaylarıyla sizin önünüze geliyor olacak.

Çok uçsuz bucaksız bir konuyu olabildiğince kısa bir şekilde anlatmaya çalıştık. Bu yazıda amacımız genel resmi hızlıca vermekti. İçini derinlemesine işleyemediğimiz konular kalmadı değil. Bunun sebebini açık açık söylemekten çekinmeyiz çünkü detaylarını çok iyi bilmiyoruz. Henüz temasımız olmamış olan bu konularda sizin deneyim ve araştırmalarınız olursa bunları bizlerle lütfen paylaşın. Hem biz kendimizi geliştirmiş oluruz, hem de bilgi paylaştıkça çoğalır.

Ayrıca tüm soru ve görüşlerinizi bekliyoruz.

Bizi takip ettiğiniz için teşekkür ederiz. Yeni yazılarla burada olmaya devam edeceğiz.

Hepimizin yolu açık olsun.

Houston’dan sevgiler.

24 thoughts on “Green Card Sahiplerinin Hakları”

  1. Green card brosurunu okudugumda 6 aydan kisa sure araliklariyla amerikaya giris cikis yapmanin green card iptaline sebep olmayacagi bahsediliyordu. Yani bu kosulu sagladigimizda yasal şartlari cignememis oluyoruz diye anladım ben. Sizin dediginize gore bu bile yeterli olmuyor mu?

    1. Evet resmi olarak iptal sebebi değil. Ancak yetki sadece ve sadece karşınızda olacak olan sınır polisinde. Onu ikna etmek size düşüyor.

  2. Merhaba

    Öncelikle bu yeni konu başlığını açtığınız için teşekkür ederim. Çünkü sadece Green Card sürecini değil aynı zamanda Green Card alanların yaşayacaklarına ilgili süreçler nedeniyle bizlere sizler sayesinde ışık tutacak. Yukarıda yazmış olduğunuz bir cümle var. “… son 5 yıl içinde 1 yıldan fazla olmayacak şekilde ABD’de kurallara uygun bir şekilde yaşamış olmak…” diye. sanırım “…1 yıldan az olmayacak…” şeklinde olacak değil mi? Ayrıca genel vergiler, eyalet vergileri ve fedaral vergiler hakkındaki yazınızı da bekliyoruz.

    Teşekkürler…

    1. Söz verdiğim gibi yazıyı ilk fırsatta yazdım ve ilk yorum da sizden geldi. Çok teşekkürler 🙂
      Orada maalesef ufak bir anlatım bozukluğu olmuş 🙂 Birazdan düzelteceğim ama burda da hemen yazayım.

      Son 5 sene içinde 1 yıldan fazla ülkeden uzak kalmamak koşulu var. Yani olurda bu 5 sene içinde, tek seferde 1 yıldan fazla yurtdışında kalıp reentry permit alıp tekrar girmeye hak kazanıldıysa, ve bu 5 yıl bu şekilde tamamlandıysa, bu sizi başvuru için diskalifiye ediyor. Yani, ülkeye reentry permitle girdiğiniz günden itibaren 5 yıl süresi sıfırdan saymaya başlıyor olacak.

      Şimdi dahan et olmuştur herhalde 🙂

      1. https://www.uscis.gov/sites/default/files/files/article/chapter4.pdf

        Bu kaynakta re-entry permit alındıktan sonra vatandaşlığa başvuru süreleri hesaplanırken re-entry de geçen 364 günlük sürenin de “Continues Residense” süresine dahil edildiğini yazıyor. Yani doğru anladıysam re-entry den dönüşü dört yıl bir gün sonra diğer şartlar sağlanmışsa vatandaşlığa başvuru yapılabiliyor diye anladım.

        1. Dogru anlamissiniz. Kural su, Son 5 sene icinde 1 yildan fazla yurtdisinda kalmamak. Reentry permit ile 1 yilinizi yurtdisinda gecirmis oluyorsunuz. devaminda 4 sene ARALIKSIZ Abd’de kalirsaniz basvuru hakkiniz dogar. Ama arada 1 ayligina bile yirtdisina cikmamaniz lazim ki tam 4 yil sonra basvurabilesiniz. Burada hatirlatmak lazim, ilk basta mutlaka 1 kere giris yapmaniz lazim. Yani hic TR’den cikmadan guleri saymaya baslamaz. Ve tabii ki re-entry permit oncesinde yasadiginiz ABD gunleri de sayilmiyor olacak.

  3. Amerikaya tam yerleşmeden 6 ay geçmeden git gel yapanlara ne olur ne olmaz diyerekten reentry permit almalarını önerir misiniz ? Yazılarınızdan uğraşmamakta fayda var gibi gerek yok gibisinden bir hisse kapıldım. Fikrinizi alabilir miyim lütfen ? Çok teşekkürler.

  4. Merhaba

    Internette gezinirken bir siteyle karşılaştım. Green card ile TC vatandaşlarının gidebileceği vizesiz ülkeler konusunda bilgiler sizde var mı?

    1. O tarz bilgiler internette mevcut. Benzer bir liste icin su linke bakabilirsiniz. Ancak ben kimsenin bu tarz sitelere guvenerek yola cikmasini onermem. Resmi kaynaklardan, yani gidilecek ulkenin en yakin konsoloslugundan resmi bilgi alinmasi taraftariyim. Gidip sinirda rezil olmak da var 🙂 Kendim gidip deneyimlemedigim icin de bu konuyla ilgili kendi sitemde boyle bir sey paylasamiyorum. Kimsenin kiymetli zamani ve parasiyla oynamak istemem.

  5. Green card sahiplerinin ve Türk ve Amerikan çifte vatandaşların Türkiye’de elde ettiği gelirlerin Amerika’da beyanname ile Amerikan devletine bildirilip vergilendirme veya vergilendirmeden muaf olma vs. gibi konularda biraz bilgi verebilir veya bir kaynağa yönlendirebilir misiniz lütfen ? Çok teşekkürler

    1. Bu konu detayli bir konu ve maalesef bizim cok fazla bir deneyimimiz yok. Bu konuyla ilgili ilerleyen donemlerde yeni bir yazi yaziyor olacagim. Ancak on bilgi olarak sunu yazabilirim: ABD sizin her turlu gelirinizle ilgili bilgi istiyor ve vermek zorundasiniz. Bilgilendirmeniz disinda bunun nasil vergilendirecegini ya da muaf olacagini bilmiyorum. Ozellikle gelirinizin nereden oldugu ve ne kadar oldugu konusundaki detaylara gore onlarin degerlendirmesi degisecektir. Burada her turlu gelirin, farkli farkli limit ve degerlendirmeleri ve bununla alakali formlari var. Evliyseniz baska, cocugunuz varsa baska yillik geliriniz bilmem kacin altindaysa baska ustundeyse baska gibisinden… Bu konuda cok detayli bilgiyi IRS’in sitesinden ya da diger vergi forumlarindan alabilirsiniz. Bununla birlikte normal kosullarda TR ve ABD arasinda yapilan anlasmalar geregi cifte vergilendirme konusunda mukellefin korundugunu biliyoruz. Ancak kapsamli bilgi maalesef sadece avukatlarda. TR’de bankada 5000TL’ye vadeli hesap geliriniz varsa merak edecek bir konunuz yok. Ancak yuklu miktarda yatirimiz, kira gelirleriniz gibi buyuk membalar mevzu bahisse vergi konusunda bir avukata danismanizi tavsiye ederim.

  6. Green kart sahibi olduğumuzda bize iş ve ev gibi ihtiyaçlarınıza yardımcı oluyorlarmı? Ayrıca eşim ve ben gideceğimiz zaman ortalama olarak nekadar masrafımız olacak. Yani oradaki düzenimizi kendi cebinizdenmi sağlayacağız? Teşekkürler

    1. Kesinlikle hayir. Tamamen kendi basinasiniz. Masraflar eyaletten eyalete, sehirden sehire gore degisir. Detayli arastirma yapmanizi oneririm.

  7. Merhaba Mehmet Bey,

    Eylul 2016’da green card kazandim. 17 Subat -26 Subat 2017 tarihleri arasinda amerikaya gidip geldim. Bir sonra ziyaretimi 12 ay icinde yapmayi planliyordum; yani 2018 Ocak ayi gibi.. fakat green cardi kaybetmemek icin 6 ayda bir giris yapmam gerektigini soylediler.

    Sizin de belirttiginiz uzere bu konuda bir yili gecirmedikten sonra kesin bir tarih yok sanirim. 0-12 ay arasi tum ziyaretler polisin insiyatifinde gibi anliyorum dogru mu?

    1. Merhabalar Pinar Hanim,
      Dogru anlamissiniz. Sureyi ne kadar az tutarsaniz sikintiyi o kadar bertaraf etmis olursunuz. Ama her halukarda sizi ABD’den uzak tutan gecerli bir sebebiniz ve bununla alakali belgeleriniz yaninizda hazir olmali.

  8. Merhaba, benim erkek arkadaşım green karta hak kazandı, eğer seneye kartının elinde olacağını düşünürsek birkaç şey sormak istiyorum çünkü tam olarak bilen kimse yok.
    1. Eğer seneye görüşmeye gitmeden önce biz evlenirsek kendiyle beraber benim için de green card başvurusu yapabiliyor ve aynı zamanda ikimize de çıkıyor doğru mudur?
    2. Fakat evlenmeyi kendisine green caed çıktıktan sonra yaparsak ve abd de yaşama kararı alırsak benim için farklı bir vize çıkartmak zorunda kalıcaz sanırım çünkü bu durumda bana green card çıkması (bu rakam nette yazan, tam emin değilim) 5 seneye kadar sürebiliyormuş. Kimisi de bir iki seneyi bulur diyor ama kafam çok karıştı.
    3. Ve yine sonradan evlendiğimizi düşünürsek birsürü vize çeşidi varmış onlardan birini kullanarak eşimin yanında kalmak mümkün değil midir? Turist vizesi alıp uzatmak gibi sürekli mesela? Ama yine de sizce ne yapmalıyız hangisi daha garanti olur?
    Yardımcı olursanız çok ama çok sevinirim.

    1. 1- Bunu dediginiz gibi yapabilirsiniz. Ancak, DS260 formunda ekleme ya da degisiklik Yeni bir submission gibi degerlendiriliyor. Yani prensip olarak DS260’i bugun kendisi icin doldurmasi, ileride bu doldurduguna ek yapilmasi anindan itibaren sanki ilk defa o gun doldurulmus gibi degerlendirilecek.
      2- Karti aldiktan sonra evlenmek ve o sekilde es icin kart basvurusu yapmak cok masrafli, zaman kaybettirii ve riskli bir girisim. Garantisi yok, cok ugrastirir, stres yapar.
      3- Sansinizi denersiniz. Ama green card sahibi olmak ile diger vizelerle Amerika’da yasamak arasinda cok fark var. Hep akilda bir seneye ne olacak bilmiyorum hissiyle yasamak yorucu bir olay. Hele bir de yakalanirsam beni geri gonderirler korkusu daha da fena.

      Benim size tavsiyem, ABD’de yasama konusunda ciddiyseniz, yasadiniz ilcenin belediyesine gidip en erken tarih icin nikah tarihi alin. Ds260 formlarini doldurun. Dugunu vesaireyi daha sonra yaparsiniz. Su anda elinizde esi benzeri bulunmayan tum dunyada milyonlarca insanin yillardir ulasmaya calistigi bir imkan var. Bu firsati kacirmayin.

      1. Peki diyelim ki dediğiniz gibi riske atmadık nikah tarihi aldık evlendik ve seneye kendisi randevuya gitti hatta beraber gittik. Sadece evliliğimizin gerçek olduğunu göstermek için fotoğraf vs yeticek mi? Ev tapusu vs falan da istiyorlarmış sanırım ama kimisi de gerek yok ilişkinizin yeni olmadığına dair kanıt gösterin yeter diyorlar. Çünkü nerede yaşayacağız belli değil daha hemen ev alamayız. Ama buna karar verene kadar green cardlarımız elimizde olsun istiyoruz, zaten bunun için de abd ye yılda birer defa giriş yapmak yeterliymiş. Temelli gidene kadar yani.
        Bir sorunumuz daha var şimdi benim erkek arkadaşım ispanyada yüksek lisans yapıyor, önümüzdeki ocakta bitecek. O yüzden ocağa kadar bizim nikah yapma durumumuz biraz zorlayıcı. Çok araya sıkışmış olur. En geç erkek arkadaşım ne zamana kadar randevu alabilir? Haziranda burada olucak tatil için o zaman formu doldurmak istiyor geç doldurması geç sıra numarası anlamına geliyormuş ve en azından seneye yaz aylarına kadar vaktimiz olsun diye bir de. Böyle yapsa birşey değişir mi yani geç başvurup atıyorum seneye kendisini şubatta çağırıcaklarına birkaç ay daha geç çağırsalar en azından o süreçte evlensek bizim için herhangi bir risk olur mu?

        1. Normal kosullarda kimsenin evliligini sorgulayacak standart prosedurleri yok. Ama eger olur da sizin durumunuzu guvensiz bulurlarsa resim vs isteme yetkisi onlarda sakli. Ne gerekirse yaparsiniz.
          Case numarasina bagli olarak, formu gec doldurma noktasinda bir tahminde bulunmak daha saglikli olur. 0-10bin arasi gibi bir numaraysa riski alabilirsiniz. 10-15 yine de kabul edilebilir, ama 15 ustu tehlikeye atar. Karar ve alinacak risk size ait. Ben dahil hic kimse size bu noktada garanti veremez. Her yil case numaralarinin ilerleyisi cok farkli oluyor.

          1. Son bir soru daha sorayım, öncelikle çok teşekkürler cevap verdiğiniz için. Mülakattan sonra daha green card çıkana kadarki vize süreci içerisinde evliliği yaparsak sanırım bu şekilde de bana çıkması mümkün değil mi? Önemli olan green card sevgilimin eline geçmeden bir evlilik yapmak ve başvurusuna sonradan beni ekletmek, doğru mudur? 22 binmiş bu arada case numarası.

          2. Mülakattan sonra maalesef hayır. Sadece mülakattan önce evlenme ve form doldurma olursa olur. Onun için de zamanlama kritik. 22bin case no yüksek sayılır. Acele etmenizi öneririz.

Comments are closed.